1-FIRINCILIK (USTALIK) (PİDECİ) ( 06.04.2024 - 10.00 )
(HER ADAY AYRI ÇALIŞACAK)
1- TIRNAK PİDE (1 ADET)
2- İÇLİ PİDE ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYINIZ. (3 ADET)
3- PİDE SERVİSİNDE KULLANILACAK GARNİTÜR ÇEŞİTLERİNİ HAZIRLAYINIZ.
NOT:1
1- Çalışma sırasında temiz önlük giyilmeli,
2- Saçların dökülmemesi için bone veya kep giyilmeli, maske takılmalı.
3- El temasını aza indirmek için gerektiği yerlerde eldiven kullanılmalı,
4- Atölye ’de İş güvenliği kurallarına uyulmalı,
5- Kimlik belgesi bulundurmalı.
NOT:2
TÜM MENÜ’NÜN REÇETELERİNİ (TARİFLERİNİ) HAZIRLAYARAK SINAVA GELİNİZ.
S.N |
MESLEK DALI |
SEVİYE |
AD SOYAD |
SINAV TARİHİ-SAAT |
1 |
FIRINCILIK |
USTALIK |
A**F İ*K*M |
06.04.2024 - 10.00 |
SINAV YERİ: ZİYAFET PİDE SALONU (ULA-MUĞLA)
NOT: SINAV SATİNDEN 15 DAKİKA ÖNCE HAZIR OLUN.
2-AŞÇILIK (USTALIK) – ( 20.04.2024 - 09.00 )
(HER ADAY AYRI ÇALIŞACAK)
(MENÜ 2 KİŞİLİK)
1- MERCİMEK ÇORBASI
2- ÇÖKERTME KEBABI
3- PİRİNÇ PLAVI
4- HAYDARİ
5- MEVSİM SALATASI
6- İRMİK HELVASI
NOT:1
1- Çalışma sırasında temiz önlük giyilmeli,
2- Saçların dökülmemesi için bone veya kep giyilmeli, maske takılmalı.
3- El temasını aza indirmek için gerektiği yerlerde eldiven kullanılmalı,
4- Atölye’ de İş güvenliği kurallarına uyulmalı,
5- Kimlik belgesi bulundurmalı.
NOT:2
TÜM MENÜ’NÜN REÇETELERİNİ (TARİFLERİNİ) YAZARAK SINAVA GELİNİZ.
NOT:3
MENÜDE KULLANACAĞINIZ MALZEMELERİ VE ARAÇ VE GERECİ GETİRİNİZ. (TENCERE, TAVA, BLENDER, KÂĞIT HAVLU, SIVI DETERJAN,1-2 ADET ÇÖP TORBASI VB.)
NOT:4
MALZEMELER SINAV SIRASINDA İŞLENECEK ( ETLER, SEBZELER VE BENZERİ MALZEMELER)
A.S |
MESLEK DALI |
SEVİYE |
AD SOYAD |
SINAV TARİHİ VE SAATİ |
1 |
AŞÇILIK |
USTALIK |
E**L K*NY*R |
20.04.2024 - 09.00 |
2 |
AŞÇILIK |
USTALIK |
S*B*L Ş*T*F*I |
20.04.2024 - 09.00 |
3 |
AŞÇILIK |
USTALIK |
H*YR*YE A**I |
20.04.2024 - 09.00 |
4 |
AŞÇILIK |
USTALIK |
B*HT*Y*R P**K*N |
20.04.2024 - 09.00 |
SINAV YERİ ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (ÖĞRETMENEVİ YANI)
NOT: SINAV SATİNDEN 15 DAKİKA ÖNCE GELİNİZ.
3-AŞÇILIK (KALFALIK) - ( 20.04.2024 - 14.00 )
(HER ADAY AYRI ÇALIŞACAK)
(2 KİŞİLİK)
1- IZGARA KÖFTE
2- SEBZE GARNİTÜRÜ (Havuç-Patates-Brokoli-Sumaklı Soğan) Not:(Menüye Uygun Mevsim Sebzeleri)
3- PİRİNÇ PLAVI
NOT:1
1- Çalışma sırasında temiz önlük giyilmeli,
2- Saçların dökülmemesi için bone veya kep giyilmeli, maske takılmalı.
3- El temasını aza indirmek için gerektiği yerlerde eldiven kullanılmalı,
4- Atölye ’de İş güvenliği kurallarına uyulmalı,
5- Kimlik belgesi bulundurmalı.
NOT:2
TÜM MENÜ’NÜN REÇETELERİNİ (TARİFLERİNİ YAZARAK) YAZARAK SINAVA GELİNİZ.
NOT:3
KULLANACAĞINIZ ARAÇ VE GERECİ GETİRİNİZ. (TENCERE, TAVA, KÂĞIT HAVLU, SIVI DETERJAN, 1-2 ADET ÇÖP TORBASI VB)
NOT:4
MALZEMELER SINAV SIRASINDA İŞLENECEK ( ETLER, SEBZELER VE BENZERİ MALZEMELER)
A.S |
MESLEK DALI |
SEVİYE |
ADI SOYADI |
SINAV TARİHİ VE SAATİ |
1 |
AŞÇILIK |
KALFALIK |
Ş*K*Ü K*S*R |
20.04.2024 - 14.00 |
2 |
AŞÇILIK |
KALFALIK |
T*L*A B*YD*R |
20.04.2024 - 14.00 |
3 |
AŞÇILIK |
KALFALIK |
C*S*M D*RS*N |
20.04.2024 - 14.00 |
SINAV YERİ: ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (ÖĞRETMENEVİ YANI)
NOT: SINAV SATİNDEN 15 DAKİKA ÖNCE GELİNİZ
4-KANTİN İŞLETMECİLİĞİ (USTALIK) - ( 21.04.2024 -12.00 )
(HER ADAY AYRI ÇALIŞACAK)
MENÜ 2 KİŞİLİK
1. HAMBURGER
2. MAKARNA
3. SÜTLÜ İRMİK HELVASI
4. MEVSİM SALATA
5. PORTAKAL SUYU VEYA LİMONATA
NOT:1
1-Çalışma sırasında temiz önlük giyilmeli,
2-Saçların dökülmemesi için bone veya kep giyilmeli, maske takılmalı.
3-El temasını aza indirmek için gerektiği yerlerde eldiven kullanılmalı,
4-Atölye’de İş güvenliği kurallarına uyulmalı,
5.Kimlik belgesi belgesini bulundurmalı.
NOT:2
REÇETELERİNİ (TARİFLERİNİ YAZARAK) HAZIRLAYARAK SINAVA GELİNİZ.
NOT:3
MENÜDE KULLANACAĞINIZ MALZEMELERİ VE ARAÇ VE GERECİ GETİRİNİZ. (TENCERE, TAVA, BLENDER, SERVİS TABAKLARI, KAĞIT HAVLU, SIVI DETERJAN,1-2 ADET ÇÖP TORBASI VB.)
A.S |
MESLEK DALI |
SEVİYE |
AD SOYAD |
SINAV TARİHİ-SAAT |
1 |
KANTİN İŞLETMECİLİĞİ |
USTALIK |
A**M E*C* |
21.04.2024 -12.00 |
2 |
KANTİN İŞLETMECİLİĞİ |
USTALIK |
S**H*N K*SK*N |
21.04.2024 -12.00 |
SINAV YERİ: ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (ÖĞRETMENEVİ YANI)
NOT: SINAV SATİNDEN 15 DAKİKA ÖNCE GELİNİZ.
5-AŞÇILIK (KALFALIK) 2.GRUP - ( 21.04.2024 - 09.00 )
(HER ADAY AYRI ÇALIŞACAK)
(2 KİŞİLİK)
1- IZGARA KÖFTE
2- SEBZE GARNİTÜRÜ (Havuç-Patates-Brokoli-Sumaklı Soğan) Not:(Menüye Uygun Mevsim Sebzeleri)
3- PİRİNÇ PLAVI
NOT:1
1- Çalışma sırasında temiz önlük giyilmeli,
2- Saçların dökülmemesi için bone veya kep giyilmeli, maske takılmalı.
3- El temasını aza indirmek için gerektiği yerlerde eldiven kullanılmalı,
4- Atölye ’de İş güvenliği kurallarına uyulmalı,
5- Kimlik belgesi bulundurmalı.
NOT:2
TÜM MENÜ’NÜN REÇETELERİNİ (TARİFLERİNİ YAZARAK) YAZARAK SINAVA GELİNİZ.
NOT:3
KULLANACAĞINIZ ARAÇ VE GERECİ GETİRİNİZ. (TENCERE, TAVA, KÂĞIT HAVLU, SIVI DETERJAN, 1-2 ADET ÇÖP TORBASI VB)
NOT:4
MALZEMELER SINAV SIRASINDA İŞLENECEK ( ETLER, SEBZELER VE BENZERİ MALZEMELER)
A.S |
MESLEK DALI |
SEVİYE |
ADI SOYADI |
SINAV TARİHİ VE SAATİ |
1 |
AŞÇILIK |
KALFALIK |
ZE*H*A B**Kİ |
21.04.2024 - 09.00 |
2 |
AŞÇILIK |
KALFALIK |
G**DE T*LK*O*LU Ş*H*N |
21.04.2024 - 09.00 |
3 |
AŞÇILIK |
KALFALIK |
S**A K*NC*L |
21.04.2024 - 09.00 |
SINAV YERİ: ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (ÖĞRETMENEVİ YANI)
NOT: SINAV SATİNDEN 15 DAKİKA ÖNCE GELİNİZ
6-KASAPLIK (USTALIK) (20.04.2024 - 17.00 )
(HER ADAY AYRI ÇALIŞACAK)
YAPILACAK UYGULAMA
1- Beşli set parçalarını ve karkastaki yerlerini sözlü olarak açıklar.
2- Kemikli et parçasını (Kuzu but veya dana döş) sıyırır/kısımlarına ayırır.
3- Sıyrılan eti zırhlar.
4- Zırhlanan etten köfte hazırlar.
5- Zırhlanan eti uygun malzeme ile ambalajlar.
6- Çapraz bulaşma ile ilgili tedbirleri alır.
7- Bütün tavuk karkası parçalar.
8- Uygun tavuk parçasından kelebek çıkarır.
9- Uygun tavuk parçasından şnitzel çıkarır.
10- Uygun tavuk parçasından ızgaralık çıkarır.
11- Hazırlanan tavuk ürünlerini uygun malzeme ile ambalajlar.
12- Et ve et ürünün nakliye koşullarını söyler.
13- Geleneksel et ürünlerinin (sucuk, pastırma, kavurma vb.) üretiminde kullanılacak etin özelliklerini açıklar.
14- Etlere uygulanan pişirme yöntemlerini açıklar.
NOT:1
1-Çalışma sırasında temiz önlük giyilmeli,
2-Saçların dökülmemesi için bone veya kep giyilmeli, maske takılmalı.
3-El temasını aza indirmek için gerektiği yerlerde eldiven kullanılmalı,
4-Atölye’de İş güvenliği kurallarına uyulmalı,
5.Kimlik belgesi belgesini bulundurmalı.
NOT:2
Uygulama yapılacak alanı sınava hazır hale getirir. (Tüm malzeme ve araç gereçleriyle)
A.S |
MESLEK DALI |
SEVİYE |
AD SOYAD |
SINAV TARİHİ-SAAT |
1 |
KASAPLIK |
USTALIK |
K**N G*KS*L |
20.04.2024 - 17.00 |
SINAV YERİ: RÜZGAR KASAP YENİKÖY MAH. 541.SK NO:21/B MENTEŞE/MUĞLA
NOT: SINAV SATİNDEN 15 DAKİKA ÖNCE GELİNİZ
7-SERVİS (USTALIK) ( 21.04.2024 – 17.00 )
(HER ADAY AYRI ÇALIŞACAK)
YAPILACAK İŞ: MODERN MENÜ SIRALAMASINA GÖRE HAZIRLANMIŞ AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜNÜN SERVİS ÖNCESİ, SERVİSİ VE SERVİS SONRASI İŞLEMLERİNİ DE DİKKATE ALARAK YAPINIZ.
İŞLEM BASAMAKLARI
1- MASALARI DÜZENLER. 2- SANDALYELERİ HAZIRLAR. 3- MASA ÖRTÜSÜ VE PEÇETELERİ HAZIRLAR. 4- MASA ÜSTÜ SERVİS TAKIMLARINI MENÜYE UYGUN OLACAK ŞEKİLDE KUVERDEKİ YERLERİNE YERLEŞTİRİR. 5- EKMEK, SU VE SOĞUK İÇECEK SERVİSİ YAPAR. 6- MENÜYE UYGUN BAŞLANGIÇ YİYECEKLERİ SERVİSİNİ YAPAR. 7- BAŞLANGIÇ YİYECEKLERİNİN BOŞLARINI TOPLAR. 8- MENÜYE UYGUN ULUSLARARASI VEYA TÜRK MUTFAĞINA ÖZGÜ ÇORBA SERVİSİ YAPAR. 9- MENÜYE UYGUN ULUSLARARASI VEYA TÜRK MUTFAĞINA ÖZGÜ ÇORBA BOŞLARINI TOPLAR. 10- ARA SICAK YİYECEKLERİNİN SERVİSİNİ MAŞA SERVİSİ İLE YAPAR. 11- MENÜYE UYGUN ANA YEMEK SERVİSİ YAPAR. 12- ANA YEMEK BOŞLARINI TOPLAR. 13- SALATA SERVİSİ YAPAR. 14- SALATA BOŞLARINI TOPLAR. 15- TATLI VEYA MEYVE SERVİSİ YAPAR. 16- TATLI VEYA MEYVE BOŞLARINI TOPLAR. 17- SICAK İÇECEK SERVİSİ YAPAR. 18- SICAK İÇECEK BOŞLARINI TOPLAR. 19- KONUĞU UĞURLAR. 20- SALONU BİR SONRAKİ GÜNE HAZIRLAR. |
NOT:1
1- Çalışma sırasında iş önlüğü giyilmeli
2- Saçların dökülmemesi için bone veya kep giyilmeli, maske takılmalı
3- El temasını aza indirmek için gerektiği yerlerde eldiven kullanılmalı
4- Atölye’de İş güvenliği kurallarına uyulmalı
5. Kimlik belgesi ve sınava giriş belgesi
NOT:2
Uygulama yapılacak alanı sınava hazır hale getirir. (Tüm malzeme ve araç gereçleriyle)
A.S |
MESLEK DALI |
SEVİYE |
AD SOYAD |
SINAV TARİHİ-SAAT |
1 |
SERVİS |
USTALIK |
S*L*YM*N A*D*N |
21.04.2024 – 17.00 |
NOT: ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (ÖĞRETMENEVİ YANI)
NOT: SINAV SATİNDEN 15 DAKİKA ÖNCE GELİNİZ
Erkek Kuaförlüğü Dalı Ustalık
1. Önlük
2. Saç şekillendirici kozmetikler (sprey, jöle yağlı ürünler fön suyu)
3. Tek kullanımlık havlu
4. Pudra
5. Boyun bandı
6. Sakal yumşatıcı
7.Kantaşı
8. Jilet
9. Sakal yumşata fırçası
10. Saç kesimi omuzluğu
11. Kesim penuvarı
12.Cilt yatıştırıcı kozmetik
13.dezenfekten
14.Uygulama mankeni
15. Makas
16. fırça
17. Tarak
18.Şampuan
19. Fön makinası
ERKEK KUAFÖRLÜĞÜ KALFALIK
1. Önlük
2. Saç şekillendirici kozmetikler (sprey, jöle yağlı ürünler fön suyu)
3. ek kullanımlık havlu
4. pudra
5. Boyun bandı
6. Şampuan
7 Jilet
8. Kesim penuvarı
9. Saç kesim omuzluğu
10. Dezenfaktan
11.Uygulama mankeni
Kadın Kuaförlüğü (Kalfalık)
Uygulama mankeni
Kadın Kuaförlüğü (Ustalık)
CİLT BAKIM VE MAKYAJ (USTALIK)
KADIN TERZİLİĞİ(ustalık)
BAYAN BULUZ
ANA MALZEMELER:
1. Kumaş 2,5 mt
2. İğne Çeşitleri
3. İplik Çeşitleri
4. Düğme 10 Adet
5. Tela (Doğ. Tela) 50 cm
6. Mülaj kağıdı 3 Adet
7. Kırtasiye mealzemeleri( kalem silgi kağıt vb.)
ERKEK TERZİLİĞİ ( ERKEK GÖMLEĞİ)